Een verhaal over vallen, opstaan en weer doorgaan…

Het cliché der clichés, i know…

(2,5 min read)


En over hoe zelfstudie, zelfhulp en schrijven er voor zorgen dat ik dit vandaag met opgeheven hoofd vertel!

De hulp, het geduld en het begrip van bepaalde mensen in mijn omgeving zijn minstens even belangrijk, echter…

‘Actie ondernemen, doe je wel zelf’

Maar dus…

Vallen, opstaan en weer doorgaan…


De diepgewortelde sociale perceptie van een faillissement, is nog steeds dat van ‘falen’.

Ik kan je verzekeren dat dit inhakt… Zeker wanneer je de oorzaken én gevolgen van dat faillissement niet zelf in de hand hebt.Het wordt nog lastiger wanneer je terug wil opstaan vanuit zo’n ‘neergeslagen’ positie of gevoel…Of het nu is om terug aan de slag te gaan voor een baas of je toch de stap zet om opnieuw als zelfstandige te beginnen…


Dat is alles behalve evident…

Maar ondanks:- De ‘neerwaartse spiraal’ waarin je terecht komt,
– De zoektocht naar ‘je doel op deze aardkloot’,
– Financiële én praktische ‘setbacks’,
– De ‘mentale uitputtingsslag’,
– De ‘walk of shame’, …

Kan het wél!

Naast de ervaring die ik – sinds 2003 – opdeed als ‘creatief ondernemer’, verdiepte ik me de afgelopen jaren ook intensief in allerlei soorten ‘zelfhulp’ en herontdekte ‘de kracht van schrijven’…En omdat ‘schrijven’ volgens mij ook de meest waardevolle skill is die je anno 2023 kan inzetten om je professionele pad te veranderen…


Investeer(de) ik in het leren van eerlijke, persoonlijke en vooral duurzame*:

– Personal branding,
– Online marketing,
– Sociale media,
– Copywriting,
– Storytelling,
– …

(*Trouwens ‘het soort van schrijven’ dat AI / Chat GPT nooit helemaal zal kunnen vervangen. Voor een groot stuk vereist dit ook een soort van ‘backcasting’, ‘reverse learning’ en ‘anti-goals’, want ik wil echt af van de traditionele – vaak ‘sleezy’ – online marketing en dit merk/aanbod vanuit mijn ‘gut feeling’ opbouwen.)


Ik wil vertellen over de positieve impact van ‘schrijven’,

En de uiterst waardevolle én effectieve schatten aan informatie die ik hierover vergaarde, met jullie delen…

Dus ik dacht:’Raf, kerel, time to…

Write (Sh)it Down & Make (Sh)it Happen!’

Op Twitter en Instagram kan je mijn schrijfsels over ‘all the above’ lezen…

Maar ik bombardeer je vanaf half augustus – gratis en voor niks – ook met:

– Een 5 daagse ‘tips&tricks’ over ‘bewust leren schrijven’,
– De wekelijkse ‘Make (Sh)it Happen nieuwsbrief’,
– Relevante en interessante video-content,
– En een e-book over ‘mentale rijkdom’.


Schrijf je hier in op de wachtlijst!

En ontdek binnenkort hoe ook jij…

– Je mentale weerbaarheid kan verhogen,
– Je online (schrijf-) skills kan aanscherpen,
– Je (professionele) toekomst (terug) in eigen handen kan nemen!

Of volg gewoon een ‘niet oninteressant’ verhaal over ‘deze kerel’ en ‘shit that happens’…

Tot snel,

Raf